Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Cultuur erbij, een zorg minder. Interculturele competentie in theorie en praktijk

Beatrix gebouw, Jaarbeurs, Utrecht
259 Algemeen

Details evenement

08 november 2013
08:45 uur
Beatrix gebouw, Jaarbeurs, Utrecht
i-psy
info@i-psy.nl
088 - 358 9998
100

i-psy is één van de zorgbedrijven van de Parnassia Groep. Binnen de 14 vestigingen van i-psy is intercultureel systemisch werken de dagelijkse praktijk. De organisatie groeit snel en ziet nog volop kansen.

i-psy zal tijdens haar eerste congres op 8 november in de Beatrixzaal van de Jaarbeurs in Utrecht ingaan op de betekenis van cultuur en context (systeem) voor het succes van een psychisch / psychiatrische behandeling. De term interculturele competentie valt dan al snel. Wat vraagt dit van hulpverleners? Waaruit bestaat hun interculturele competentie? Op dit symposium geeft i-psy een kijkje in de keuken.

Programma

Om inzicht te geven in de oorzaken van dit succes zullen sprekers in het ochtendprogramma hun visie geven op interculturele competentie. Daarbij zal ook aandacht zijn voor de historie. Een kritische analyse wordt niet geschuwd. De focus op competenties heeft immers ook zijn beperkingen. Draagt interculturele competentie bij aan kwaliteit en kosteneffectiviteit? In deze tijd een wezenlijke vraag, voor patiënten, managers en zorgverzekeraars.

Prof. dr.Çiğdem Kağıtçıbaşı, van de Koc University in Istanbul en Prof. dr. Peter Rober van de Katholieke Universiteit Leuven zijn key note sprekers met veel publicaties op hun naam en zeer gewaardeerd als spreker.

In de middag staat de praktijk centraal in tien workshops. Er is veel geschreven over interculturele competentie, maar wat betekent dat voor de klinische praktijk en voor het handelen van de hulpverlener?

De dag wordt afgesloten met het uitreiken van de Wisseltrofee Interculturalisatie 2013 en een social meeting met borrel voor alle aanwezigen.

Doelgroep van dit congres:
psychiaters, artsen, klinisch psychologen, GZ-psychologen, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en andere GGZ-professionals.

Accreditatie is aangevraagd bij NVvP, NIP, FGzP,VVN en NVO.

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt € 100,-pp (incl. lunch).

Aanmelden
via de website www.i-psy.nl