Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Emotieregulatie

Jaarbeurs Utrecht, Utrecht
333 Algemeen

Details evenement

26 november 2013
09:00 uur
Jaarbeurs Utrecht, Utrecht
11 congressen
info@11congressen.nl
0655370471
249

Emotieregulatieproblemen komen voor bij kinderen en adolescenten met uiteenlopende stoornissen als ASS, ADHD, ODD, CD en borderline. Problemen met emotieregulatie kunnen zich externaliserend voor- doen in de vorm van boosheid, antisociaal gedrag, suïcidaliteit en automutilatie, alsook internaliserend in de vorm van angst, verdriet en depressie. In beide gevallen kunnen kinderen en adolescenten er bijzonder veel last van hebben.

Tijdens het congres schetsen vooraanstaande deskundigen de laatste stand zaken wat betreft theorie en onderzoek. Daarnaast staan zij uitgebreid stil bij de praktijk aan de hand van informatieve voorbeelden en uitgewerkte casussen.

In de ochtend is er aandacht voor emoties als de- pressie, verdriet en angst. In de middag is er aan- dacht voor overweldigende emoties als boosheid, woedeaanvallen, suïcidaliteit en automutilatie. Daarbij komen ook verschillende stoornissen aan bod (zoals ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline problematiek) en invalshoeken (zoals CGT, DBT, mindfulness). 

Sprekers:

prof.dr. Bram Orobio de Castro

prof.dr. Caroline Braet

prof.dr. Frits Boer

prof.dr. Walter Matthys

dr. Wies van den Bosch 

 

Deelname aan het congres kost € 249,- (incl. btw). Dit is inclusief koffie, thee, lunch en borrel. En u ontvangt een van de geselecteerde boeken gratis. Zie 11congressen.nl voor meer informatie.