Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Enterprise Social Networking

Winvision, Nieuwegein
187 Algemeen

Details evenement

05 november 2013
12:30 uur
Winvision, Nieuwegein
Winvision
info@winvision.nl
030 - 658 0158
Gratis

Social media zijn niet meer weg te denken uit het privéleven. We willen elkaar, in ieder geval online, kunnen vinden, beter leren kennen, we willen kennis en ervaringen delen en op een makkelijke en snelle manier communiceren. Die behoefte is er niet alleen als privepersoon, ook in een zakelijke omgeving is er behoefte aan een rijkere vorm van online communicatie. Vandaar dat de vraag naar Enterprise Social Networking snel toeneemt. 

Social media nemen steeds meer de functies over van traditionele communicatiemiddelen. Een bericht posten op Facebook of Twitter, levert meestal meer, snellere en waardevollere reacties op dan een e-mailbericht. Zo’n gepost bericht nodigt bovendien anderen met een mening over of met kennis van het onderwerp uit om te reageren. Dat zijn verrijkingen van de communicatie die binnen een bedrijf of instelling heel goed van pas komen. Steeds meer bedrijven en instellingen kiezen voor de implementatie van Enterprise Social Networking (ESN). De relatief prille ervaring leert dat ESN – of het nu gaat om Newsgator, Yammer, SharePoint of andere tools – leidt tot betere kennisdeling, minder mailverkeer, meer onderlinge binding en ‘bedrijfsgevoel’, meer productiviteit en effectiviteit. Het inbedden van ESN in het primaire proces is hierbij wel een belangrijke randvoorwaarde, anders blijft het te vaak een goed bedoeld initiatief dat snel niet meer gebruikt wordt.

Aansprekende klantcases
Tijdens het seminar ‘Enterprise Social Networking: Sociaal samenwerken binnen uw organisatie’ op 5 november vertellen we u hier graag meer over. Aan de hand van enkele klantcases laten we u zien hoe ESN ingezet kan worden. Vanuit hun eigen invalshoek vertellen Waterschap Aa en Maas, Hogeschool Windesheim en Zorggroep Sint Maarten over hun keuze voor ESN en delen zij de eerste ervaringen en ‘lessons learned’ met ons.

Waterschap Aa en Maas heeft vorig jaar het verouderde intranet omgezet naar een modern samenwerkings- en communicatieplatform op basis van Microsoft SharePoint 2010 en Social Sites van Newsgator. Het eenvoudig en snel kunnen ontsluiten van binnen de organisatie aanwezige informatie en het makkelijk kunnen vinden van collega’s waren belangrijke redenen hiervoor. Ze zien nu al dat de informatiestromen anders verlopen en dat de organisatie meer bij elkaar komt.
Hogeschool Windesheim wilde een interactief communicatieplatform hebben voor haar medewerkers en studenten dat past bij hun onderwijsconcept. Ze implementeerden NewsGator als add-on binnen SharePoint. Hiermee beschikken ze over een geïntegreerd communicatie- en samenwerkingsplatform voor zowel medewerkers als studenten, waarbij de social functionaliteit over het hele platform is gelegd.
Zorggroep Sint Maarten heeft een pilot met Newsgator succesvol afgerond. De sociale toepassing heeft veel voordelen in de dagelijkse praktijk voor hun werk en sluit perfect aan bij het digitale Sint Maarten platform ‘Maarten Life’ dat medewerkers en cliënten verbindt, ondersteunt en informeert. Binnenkort wordt Newsgator binnen de gehele instelling geïmplementeerd.
Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
12.30 Ontvangst met lunch
13.15 Welkom
13.20 Visie op Enterprise Social Networking door Winvision
14.00 Enterprise Social, Microsoft’s visie en oplossingen, nu en in de toekomst
14.40 Pauze
15.00 Klantcases
16.10 What’s next       
16.30 Afsluiting en borrel