Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

HersenletselCongres 2013

Congrescentrum De ReeHorst, Ede
376 Algemeen

Details evenement

05 november 2013
09:00 uur
Congrescentrum De ReeHorst, Ede
AXON leertrajecten/Hersenstichting Nederland
072-8881723
230/265

Op dinsdag 5 november 2013 organiseert AXON leertrajecten in samenwerking met de Hersenstichting alweer de zesde editie van hét HersenletselCongres. Het congres vindt plaats bij congrescentrum De ReeHorst te Ede.

Dr. George P. Prigatano, klinisch neuropsycholoog uit de Verenigde Staten, en Caroline van Heugten, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, zullen het HersenletselCongres 2013 openen.

Programma

De thema's van het HersenletselCongres 2013 zijn:
A   Behandeling
B   Participatie
C  
 Zorg in de toekomst

De deelnemers kunnen een gevarieerd programma verwachten.  

Binnen het thema Behandeling wordt ingegaan op diverse (nieuwe) vormen van behandeling van mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld op het gebied van geheugen, leren, stemmingswisselingen en gezinsproblematiek.

Het thema Participatie wordt ingeluid door de première van de film “De eenzame fietser”, over de worsteling van een jongen met hersenletsel in de overgangsfase van basisonderwijs naar het vervolgonderwijs. Andere onderwerpen binnen dit thema zijn: het betrekken van ervaringsdeskundigen bij behandeling, familiezorg, de problematiek van kinderen met een ouder met hersenletsel en gesprekstraining van partners.

Zorg in de toekomst, het derde thema, bevat onderwerpen die iedereen in de zorg bezighouden: de overgang van AWBZ naar Wmo, thuisnabije ondersteuning, de rol van de cliënt in het toekomstige indicatieproces. Ook arbeidsintegratie en ketenzorg komen aan bod.