Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Nationaal Preventie Debat Infectieziekten 2013

Beauforthuis, Austerlitz (bij Zeist)
227 Algemeen

Details evenement

20 november 2013
13:30 uur
Beauforthuis, Austerlitz (bij Zeist)
BlomBerg Instituut
073-684 25 25
€ 195,- excl. btw. p.p. Indien u lid bent van het BlomBerg netwerk Publieke Gezondheid betaalt u € 145,- excl. btw p.p.

Nationaal Preventie Debat – Infectieziekten 2013
Let’s talk about protection & prevention! 

Preventie staat hoog op de bestuurlijke agenda’s in de publieke gezondheidszorg. Zo ook voor de preventie en bestrijding van infectieziekten. Hoe gaan we het beschermingsniveau van onze samenleving borgen? Tegen welke nieuwe risico’s moeten we ons beschermen? Welke kansen ontstaan door in te zetten op preventie van infectieziekten. Waardoor het beschermingsniveau van burgers en medewerkers verhoogt en daarmee de kosten voor zorg en ziekteverzuim verlaagt?  

Niet voor niets geeft de Rijksoverheid nu hoge prioriteit aan de verdere verbetering van de aanpak van zoönose (One Health), antibioticaresistentie, vaccinatiebeleid gericht op borgen van het beschermingsniveau, gezonder ouder worden met vaccinaties, de bescherming van beroepsgroepen en de preventie infectieziekten in zorginstellingen. 

Balanceren tussen gezondheidsbescherming en betaalbaarheid van de zorg
Welke slimme keuzes zijn NU nodig om het beschermingsniveau te borgen, nieuwe risico’s te beperken en de zorgkosten te verlagen? Slimme samenwerkingen tussen humane en veterinaire sectoren, tussen beleid en uitvoering, effectieve communicatie met de samenleving over preventie en bescherming én innovatieve financiële prikkels dragen bij aan de verdere verbetering van de preventie van infectieziekten. Kom mee praten en vooral DOEN! Deel uw ambities en ideeën. 

Topontmoeting 
Noteert u 20 november a.s. dan ook in uw agenda! Dan gaat u in een gezelschap van de top uit overheid, zorg, arbodiensten, bedrijfsleven en wetenschap met elkaar in debat en dialoog. Krijg antwoord op uw vragen en bepaal samen de vervolgstappen ter verbetering van de preventie van infectieziekten in de bedrijfsgezondheidszorg!  

Beperkt aantal plaatsen
Het Nationaal Preventie Debat – Infectieziekten 2013 heeft een verdiepend en interactief karakter en kent daarom een beperkt aantal plaatsen. U kunt zich aanmelden via www.preventiedebat.nl. Ook vindt u hier het programma en een overzicht van uw debaters.