Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Trots op Patiëntenzorg

UMCG, Groningen
328 Algemeen

Details evenement

22 november 2013
09:30 uur
UMCG, Groningen
UMCG, Zorgbelang Groningen, ZIF
info@zifnoord.nl
050-8003245
geen

Trots
De naam van het congres zegt het al, we zijn trots! Trots op wat we met elkaar hebben bereikt in patiëntenparticipatie. Het doet ons bijzonder goed om met u te mogen delen hoe “het betrekken van de patiënt bij de zorg” is uitgegroeid tot een ware “co-creatie” met patiënt en professionals. We laten u graag zien hoe gevoelens van trots, maar ook schaamte regelmatig aanleiding zijn tot het opstarten van prachtige zorginnovatie projecten.

Voor wie?
Van harte welkom zijn patiënten, vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties, mantelzorgers, professionals, bestuurders, verzekeraars, beleidsmedewerkers, medewerkers bij lokale overheden en alle anderen die patiëntenparticipatie een warm hart toedragen.

Wat kunt u verwachten?
Een veelzijdig en inspirerend programma met als rode draad de patiënt als partner in de zorg. Het zal u dan ook niet verbazen dat patiënten een prominente rol zullen vervullen tijdens het congres. Op eigentijdse en boeiende wijze zal een aantal sprekers u vertellen over de positieve gevolgen van het oprecht luisteren naar de patiënt en hoe dat kan leiden tot mooie samenwerkingsvormen.

Het middagprogramma staat in het teken van de dialoog. Open dialogen met en door professionals en patiënten o.a. over momenten van omkering en dilemma’s. En hoe de toekomst van patiënten­participatie eruit ziet? We praten er graag samen met u over tijdens het congres en in de toekomst!

Prijsuitreiking

Tijdens het congres zal ook de Akkie Hofstee prijs uitgereikt worden aan een organisatie of één of meerdere personen die zich meer dan verdienstelijk hebben gemaakt in het zichtbaar maken van het patiëntenperspectief in de driehoek patiënt/cliënt - zorgaanbieder - verzekeraar.

Voor meer informatie, programma en aanmelden: http://www.zorginnovatieforum.nl/agenda/congres-trots-op-patientenparticipatie

 

Graag tot ziens op 22 november!