Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Werken met TomTeo, de zorgnavigator

Maarn
195 Algemeen

Details evenement

21 november 2013
09:30 uur
Maarn
Cerein
info@cerein.nl
0343 44
€ 225,- 2 voor de prijs van 1

Op het Congres Kleinschalig zorgen voor ouderen op 26 september 2013 werd TomTeo, de zorgnavigator met succes gelanceerd.
Op 21 november 2013 verzorgen TEO en Cerein een trainingsdag over de zorgnavigator.

Cliënt- en belevingsgericht werken. Twee belangrijke uitgangspunten in de zorg. Soms is dat heel lastig. Want: Wie is die cliënt? En wat is zijn beleving van de werkelijkheid? TomTeo helpt hier de goede antwoorden te vinden. TomTeo gebruikt Ervaringsordening als methodiek om de cliënt op de juiste manier in beeld te krijgen. Het geeft antwoord op de vraag: ‘wie is deze mens?’. Maar het doet meer. Aan de hand van verschillende tools breng je ook in beeld wat deze persoon nodig heeft om je zorg en het aanbod hier op aan te laten sluiten. Met praktische handvatten voor de bejegening.

In één dag maak je kennis met de manier waarop TomTeo werkt. Je leert omgaan met het belangrijkste instrument van TomTeo, de vier vragen die de theorie van Ervaringsordening omzetten in een concreet beeld van de manier waarop de cliënt de werkelijkheid beleeft en daarmee omgaat. Ook maak je kennis met de Tika-methode,  een specifieke methode om met name videomateriaal te analyseren. Het laat je verrassende en belangrijke ontdekkingen doen, die je vervolgens heel praktisch kunt vertalen naar handelen.

Cerein biedt u samen met Teo éénmalig de mogelijkheid voordelig deel te nemen aan deze basistraining TomTeo: Elke tweede inschrijving voor de workshop op 21 november 2013 is gratis!
Mail uw naam, de naam van degene die met u mee komt, uw werkgever en factuuradres naar info@cerein.nl en vermeld in de onderwerpregel TomTeo.

Voor uitgebreide informatie, zie bijlage.