Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Arbeidsperspectieven in de zorg van morgen

Ahoy , Rotterdam
222 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

23 januari 2013
09:00 uur
Ahoy , Rotterdam
de Rotterdamsezorg
010 704 38 79
€ 75,00

De zorgsector heeft te maken met de gevolgen van vergrijzing en ontgroening van de bevolking. De zorgvragen van cliënten en patiënten wijzigen, de beroepsbevolking veroudert en aan medewerkers wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor hun inzetbaarheid. Het is belangrijk hierop tijdig in te spelen en daarbij de samenwerking tussen de zorg- en welzijnsorganisaties te zoeken. Aan de ene kant om de cliënt en patiënt centraal te plaatsen, aan de andere kant om de arbeidsmarktvraagstukken samen aan te pakken. Stichting deRotterdamseZorg.nl ziet kansen om hierbij de handen ineen te slaan binnen de regio Rijnmond. We gaan hierover graag met u in gesprek tijdens het tweede regionaal Congres Arbeidsmarktbeleid.

 

Doel van het congres

De centrale vraag tijdens het congres is: hoe kunnen we de verbinding maken en samenwerken om de arbeidsperspectieven in de zorg van morgen optimaal vorm te geven?

 

Dagvoorzitter

De heer mr. A.A. (Anton) Westerlaken, voorzitter stichting deRotterdamseZorg.nl, voorzitter Raad van Bestuur Maasstad Ziekenhuis.

 

Doelgroep congres

Bestuurders, leidinggevenden, bij het thema arbeidsmarkt betrokken medewerkers, HR-functionarissen, opleiders en Arbo-medewerkers van zorginstellingen uit de verschillende sectoren: ziekenhuizen, verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, gehandicaptenzorg en GGD. Daarnaast vertegenwoordigers van gemeenten, opleidingsinstituten en scholen (decanen) en betrokken partners in de zorg.