Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Workshop Managing Hospital Safeguards

Huis de Salentein, Nijkerk
323 Algemeen

Details evenement

22 januari 2013
16:00 uur
Huis de Salentein, Nijkerk
The Decision Institute
+31(0)6-24103024
295

 

‘Poor safety frankly means nothing else than a lack of leadership’ (topman Peter Voser van Shell). Jaarlijks zijn er 2.000 patiënten die door medisch handelen overlijden of ernstig letsel oplopen. Incidenten, zoals laatst in het Ruwaard van Putten ziekenhuis, zorgen voor veel publieke onrust en media aandacht. Patiëntveiligheid is daarom een actueel punt op de agenda in de gezondheidszorg. Ook de landelijke invoering van het veligheidsmanagementsysteem (VMS) geeft uiting aan de gepercipieerde urgentie. De manier waarop binnen een ziekenhuis safeguards zijn ingebouwd, is bepalend voor het managen van patiëntveiligheid. The Decision Institute organiseert een workshop om te leren van de nieuwste internationale inzichten rond dit onderwerp en om inzichten onderling te delen. De sessie vindt plaats  aan de hand van een Harvard Business Case in een interactieve open setting onder leiding van prof. dr. Fred van Eenennaam.