Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: reconstructieve chirurgie

Theater Odeon, Zwolle
226 Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

09 december 2013
19:30 uur
Theater Odeon, Zwolle
Isala
gratis

Lezing over reconstructieve chirurgie: herstel van vorm en functie

U heeft er vast wel eens over gelezen. Ongelukken, ziektes of aangeboren afwijkingen die een enorme impact kunnen hebben op een mensenleven. Denk aan bijvoorbeeld ernstige beschadigingen van de hand door een bedrijfsongeval, het moeten laten amputeren van een borst door borstkanker of de aangeboren afwijking hazenlip. In zo’n geval biedt reconstructieve chirurgie vaak een uitkomst.

Plastisch chirurgen Peter Houpt en Max Overgoor vertellen u meer over de mogelijkheden en innovaties op het gebied van reconstructieve chirurgie. Deze vorm van plastische chirurgie is ontstaan en beïnvloed door de verwondingen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Het gaat om chirurgie waarbij de vorm en de functie van lichaamsdelen wordt hersteld. Vormen en functies die bijna altijd vanzelfsprekend zijn, maar dan ineens wegvallen. Door de toerpassing van fijnzinnige technieken kan dit hersteld worden. En de ontwikkelingen staan niet stil. Want er worden ook technieken ontwikkeld om functies te herstellen die eerder niet aanwezig waren.

Peter Houpt laat u kennis maken met de wereld van reconstructieve chirurgie aan de hand van voorbeelden met betrekking tot handletsel, hazenlip (schisis) en onderbeenletsel. Max Overgoor behandelt de reconstructie van de borst en gaat in op een innovatieve techniek waarbij het gevoel in de penis hersteld wordt bij mannen met een dwarslaesie.

Locatie
Theater Odeon De Spiegel
Hemminkzaal, Blijmarkt 25 te Zwolle

Routebeschrijving & parkeren: odeondespiegel.nl

Lezing
Start lezing 19.30 uur
afsluiting circa 21.30 uur

Plaatsbewijs
U kunt een gratis plaatsbewijs reserveren bij het Bespreekbureau van Theater Odeon De Spiegel via t. (038) 428 8288, op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.30 uur (op donderdag tot 20.30 uur).

Twitter
U kunt vooraf en tijdens de lezing interactief meetwitteren. Stel uw vragen via #IPA13

Livestream
Niet in de gelegenheid om naar het theater te komen? U kunt ook vanuit huis meekijken via onze livestream op isalapublieksacademie.nl De lezingen zijn op deze website later ook terug te zien.

Meer informatie:
isalapublieksacademie.nl