Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Acute situaties bij alcohol- en druggebruik

Eenhoorn, Amersfoort
212 Algemeen

Details evenement

28 maart 2013
10:30 uur
Eenhoorn, Amersfoort
VVGN

VVGN organiseert op 28 maart 2013 in de Eenhoorn in Amersfoort het symposium "Acute situaties bij alcohol- en drugsgebruik".

In Nederland overleden volgens de Nationale Drugsmonitor 2010 minimaal 863 mensen aan de directe gevolgen van een fatale overdosis (opiaten 52, cocaïne 30, GHB 5, XTC 4, alcohol 724). Naast fatale overdoseringen worden ook veel mensen opgenomen met een bijna overdosis of intoxicatie.  In 2009 werden 2.100 jongeren opgenomen bij SEH vanwege alcoholvergiftiging en 1.200 mensen voor een overdosis  GHB. Van andere middelen  zijn geen exacte cijfers bekend, laat staan van de situaties waar sprake is van combinatie van middelen (ca 16 %).  Deze cijfers geven een beeld waaruit blijkt dat intoxicatie en overdosering van alcohol en drugs  aan de orde van de dag zijn.

Lees voor meer informatie: http://t.co/pxj9IlPj