Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Moleculaire diagnostiek

MediaPlaza, Utrecht
165 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

08 februari 2013
08:30 uur
MediaPlaza, Utrecht
UMC Utrecht/ VUmc /Symbiant
0348-438211
Euro 90

De toename van het aantal ‘druggable targets’ en de ontwikkelingen op het vlak van technische mogelijkheden, zoals ‘next generation sequencing’ technieken, leiden tot een nieuw scala aan diagnostische testen die hun intrede zullen doen in het laboratorium. Het toenemende aantal therapeutische opties roept echter ook veel vragen op: welke targets zijn veelbelovend, hoe houden we de diagnostiek en behandeling kostene ectief, is verdergaande concentratie van zorg onvermijdelijk, hoe blij- de moleculaire pathologie up-to-date, wat is het belang van ‘tissue management‘ en logistiek?

 

 

 

 

 

 

Op 8 februari 2013 zullen we proberen we een beeld te geven van de recente klinische en moleculair diagnostische ontwikkelingen op het gebied van de doelgerichte kankerbehandeling. Daarbij bespreken Nederlandse experts de huidige stand van zaken en kijken we naar ontwikkelingen waarmee we in 2013 al te maken kunnen krijgen. Het programma biedt u de mogelijkheid om met de sprekers en met elkaar van gedachte te wisselen over deze onderwerpen.

Namens de afdelingen Pathologie van het VU medisch centrum Amsterdam, het UMC Utrecht en het Symbiant Pathology Expert Centre willen we u hierbij van harte uitnodigen voor deze bijeenkomst.

 

 

 

Het symposium is primair bedoeld voor moleculair biologen, pathologen, longartsen en oncologen en zij die daarvoor in opleiding zijn. Accreditatie is aangevraagd bij de NVALT, NVVP, NVMO.