Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Vitamine D: noodzakelijk van wieg tot graf

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
226 Algemeen

Details evenement

27 maart 2013
13:00 uur
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Meander Medisch Centrum
Euro 90

Vitamine D heeft vele gunstige effecten op onze gezondheid. Het zorgt samen met calcium voor sterke botten en helpt tegen botontkalking. Wie voldoende vitamine D heeft, loopt minder kans om iets te breken bij een valpartij. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van het jonge kind, zelfs in de baarmoeder. Ook voor een goed afweersysteem en het voorkomen van verschillende aandoeningen is voldoende vitamine-D van belang. Opmerkelijk is dat de helft van de wereldbevolking te weinig vitamine D in het lichaam heeft.

In Meander Medisch Centrum is veel deskundigheid aanwezig over Vitamine D. We dragen onze kennis uit door het publiceren van onderzoek en het organiseren van symposia. Ook verrichten we wetenschappelijk onderzoek naar vitamine D. Deze website biedt een platform voor onze activiteiten op het gebied van vitamine D.  Voor een eerste presentatie klik hier.

Landelijk symposium 2013: Vitamine D, van de wieg tot de oude dag

Op 27 maart 2013 is het volgende landelijke symposium over vitamine-D, georganiseerd door Meander Medisch Centrum. Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, Tijd: 13.00 - 20.00 uur.  Het symposium is bestemd voor huisartsen, internisten, geriaters, specialisten ouderengeneeskunde, gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen, laboratoriumspecialisten, diëtisten.