Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Internationaal Congres Dementievriendelijke Architectuur en Inrichting

Spant!, Bussum
718 Algemeen

Details evenement

10 april 2013
09:00 uur
Spant!, Bussum
StudieArena
info@studiearena.nl
035-5394005
330,- / 280,-

Een thuis voor mensen met dementie

Mensen met dementie zijn in toenemende mate afhankelijk van hun sociale en materiële omgeving. Op dit congres focussen we op de materiële kant. We verkennen de nieuwste inzichten hoe architectuur en inrichting van de woonomgeving kunnen bijdragen aan de zorg en het welbevinden van mensen met dementie.

Wat is belangrijk op vlak van zintuigelijk comfort? Hoe zorg je ervoor dat mensen hun weg vinden binnen de voorziening? Hoe kan de omgeving betrokkenheid en samenleven bevorderen? Wat betekenen deze inzichten voor personen met dementie die thuis wonen? We krijgen antwoorden op deze vragen van internationale topsprekers uit België, Duitsland en Groot-Brittannië. Kortom een inspirerend programma met aandacht voor Europees onderzoek en praktijkvoorbeelden uit België en Nederland.

Met speciale aandacht voor:
    •    Dementie en de invloed van de omgeving
    •    Zintuigelijke aspecten van de woonomgeving
    •    Kracht van natuur en buitenruimte
    •    Interieur, techniek, oriëntatie en licht
    •    Thuis en intramuraal

StudieArena organiseert het programma i.s.m. het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Fontys Hogeschool en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Het congres vindt plaats op 10 april 2013 in het Spant! in Bussum. Eerder heeft dit congres plaatsgevonden in Mechelen (België). Gezien de grote belangstelling en de hoge waardering voor het programma is besloten het congres, aangevuld met Nederlandse sprekers en voorbeelden, opnieuw te organiseren.