Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Paul Cremerslezing

Zalmhuis , Rotterdam
743 Algemeen

Details evenement

04 april 2013
15:00 uur
Zalmhuis , Rotterdam
Arduin, PGGM, Leeuwendaal, Erasmus CMDz, Per Saldo, IJsselheem
info@leeuwendaal.nl
070 41 42 700
225,- (btw nvt)

Herman Pleij en Tosca Niterink, sprekers op 11e Paul Cremerslezing

 Herman Pleij, historicus emeritus hoogleraar Amsterdam, zal de geschiedenis van de zorg in ons land belichten. Tosca Niterink (schrijver, columnist, actrice, comédienne) zal ons met beide benen op de grond zetten als het gaat om de actualiteit van de zorg. Ze is o.a. bekend van haar columns over 8 demente dames (Klein Keukenhof dec. 2011, jan. 2012 NRC).

 Jaarlijks wordt in Rotterdam een lezing met discussie georganiseerd gericht op vernieuwingen in de zorg. De lezing is een aandenken aan de oorspronkelijke zorgvernieuwer Paul Cremers. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de invoering van het PGB (Persoonsgebonden Budget); een instrument bij uitstek om de patiënt/cliënt de door hem of haar gewenste zelfstandigheid te geven in het kiezen van zorg. Deze bijzondere lezing kent zijn elfde jaar. Als inleiders gingen Herman Pleij o.a. voor: Paul Frissen, Andries Baart, Paul Boutellier en Sadik Harchaoui. Het aardige van de lezing is dat de discussie uitmondt in een diner en een ontmoeting tussen deelnemers van verschillende achtergrond/ervaring. Alle lezingen zijn in boekvorm gepubliceerd en beschikbaar.

 We kiezen op 4 april voor een werkvorm die past bij de stijl van Paul Cremers: creatief, ter zake, gezellig (diner) en prikkelend. Voor belangstellenden zijn kaarten beschikbaar tegen een tarief van € 225,--.