Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Woorden tuimelen door je hoofd

Emergis, centrum voor geestelijke gezondheidszorg, Oostmolenweg 101, Kloetinge
236 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

19 april 2013
10:00 uur
Emergis, centrum voor geestelijke gezondheidszorg, Oostmolenweg 101, Kloetinge
Emergis
0113 26 72 28
250 euro per persoon

Vrijdag 19 april 2013 organiseert Emergis het symposium ‘Woorden tuimelen door je hoofd’, over het ontstaan, het verloop en de behandeling van psychose. De sprekers zijn Inez Myin-Germeys, Lex Wunderink en Merete Nordentoft. Drie cliënten beschrijven in een documentaire hun eigen visie op psychose. Het programma wordt omlijst door de Propere Fanfare en Koekoek van de Vieze Gasten. Het symposium begint om 10.00 uur in de theaterzaal van Emergis, Oostmolenweg 101, Kloetinge.

>> Meer informatie en aanmelden via www.emergis.nl.

Effect van de omgeving
Inez Myin-Germeys is hoogleraar Ecologische Psychiatrie aan de Universiteit Maastricht. Ze pleit voor een bredere kijk op het ontstaan van psychose. Zij onderzoekt met name het effect van de omgeving op de ontwikkeling van psychose.

Stoppen met medicijnen
Lex Wunderink is psychiater, A-opleider en hoofd van de afdeling Wetenschappelijk onderzoek en Opleidingen van GGZ Friesland. Hij promoveerde op een onderzoek naar het vroegtijdig stoppen met medicijnen bij de behandeling van een psychose.

Nieuwe gegevens OPUS-project
Merete Nordentoft is hoofdpsychiater van het Bispjeberg ziekenhuis en professor aan de Universiteit van Kopenhagen. Zij is de drijvende kracht achter het Deense OPUS- project, een intensieve ambulante behandelvorm voor jonge mensen met een psychose. Tijdens het symposium presenteert ze nieuwe data over het verloop van een psychose en het effect op de lange termijn van de OPUS-behandeling.