Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Inspiratiemiddag Who Cares? - Healing Environment

t/m 23-06-2013 - bkkc, Tilburg
433 Algemeen

Details evenement

23 mei - 23 juni 2013
13:00 uur
bkkc, Tilburg
bkkc - brabants kenniscentrum kunst en cultuur
info@bkkc.nl
013 7508400

Healing environment ofwel, de helende kracht van je omgeving, draagt bij aan het fysiek, mentaal en sociaal welbevinden van de gebruikers van een gebouw. Door gericht de omgeving aan te
kleden en vorm te geven. Het welzijn van patiënt, bezoekers en mensen die in het gebouw werken wordt bevorderd en stress gereduceerd. Met name het wegnemen van stress bij patiënten is belangrijk, wat kan bijdragen aan minder verdovingen en pijnstillers, minder gebruik van medicijnen en sneller herstel met minder complicaties.

bkkc organiseert een inspiratiemiddag rondom de ontwikkelingen van ‘Healing Environment’ in de praktijk. Een middag voor zorginstellingen in Nederland en makers met inspirerende sprekers als Martijn Engelbregt (BETER consortium) over de kunst van gezondheid. Met 'Who Cares?' richt bkkc zich op de rol die kunstenaars kunnen spelen in het proces om te komen tot die betere omgeving in de zorgsector. Die rol kan divers zijn: van een visie geven, kritische beschouwer of inrichter tot maker van een kunstwerk of kunsttoepassing.


Wanneer                
Donderdag 23 mei 2013 | 13.00 – 17.00 uur
Voor wie
                Gezondheidszorginstellingen in Nederland en makers
Kosten                   € 59 incl. btw


Meer informatie
Who Cares? - ‘Healing Environment’ en de rol die
kunst kan spelen
bkkc Spoorlaan 21 i-k Tilburg
www.bkkc.nl/inspiratiemiddag