Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Het Beste uit PRISMA & SIRE

Hotel Amrath, Breda
262 Algemeen

Details evenement

11 juni 2013
10:00 uur
Hotel Amrath, Breda
ZekerZo de veilige zorg
info@zekerzo.nl
0638136291
595,-

Met de elkaar aanvullende onderdelen van de methoden PRISMA en SIRE  heeft u een volledig en praktisch toepasbaar instrument in handen voor de systematische analyse van (bijna) incidenten en calamiteiten en het inzetten van verbeteracties. Voor leden van analyse commissie, zorgteams en beleidsmedewerkers kwaliteit en veiligheid. U wordt expert in de analyse, kan de onderzoeken uitvoeren en leiding geven aan onderzoeken en het verbeteren van onveilige situaties.
In de training gaat veel aandacht uit naar bewustwording van veiliger zorg, het belang van incidenten melden en de achtergronden van het ontstaan van incidenten. In het onderdeel Human Factors leert u hoe het komt dat mensen fouten maken o.a. door de werking van onze hersenen, de invloed van de systemen / zorgprocessen. Door deze kennis ontstaat begrip en hechtere samenwerking binnen de teams.

Duur: van 10.00 tot 20.00, prijs inclusief lunch en diner.