Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Tweedaagse training: Leuk! Weerstand

t/m 07-10-2013 - FWG, Utrecht
355 Algemeen

Details evenement

23 september - 07 oktober 2013
09:30 uur
FWG, Utrecht
FWG Advies
servicepunt@fwg.nl
030-2669400
950 voor 2 dagen

Inzicht in je eigen en andermans weerstand. Weerstand omzetten in actie en resultaat

In je werk ervaar je vast weleens lastige situaties. Je gesprekspartner toont bijvoorbeeld weerstand tegen je ideeën of adviezen. Deze weerstand is soms duidelijk zichtbaar, maar vaak ook niet en daardoor moeilijk grijpbaar. Toch is weerstand een natuurlijk en noodzakelijk proces om samen verder of tot resultaat te komen. Als HR-professional of leidinggevende maak je in positieve zin het verschil als je inzicht hebt in je eigen weerstand en die van de ander, als je grip op weerstand hebt en deze op integere wijze kunt benutten en omzetten in resultaat.

Opzet van de training

Deze training start met een reflectie op je eigen weerstandsbeleving. Vervolgens bepaal je je persoonlijke leerdoelen en na een compacte uiteenzetting van de theorie oefen je met het tackelen van weerstand.

Daarna verdiepen we en krijg je drie praktische tools aangereikt: stappenplan weerstand tackelen, puur feedback geven en ‘lui zijn’. Je leert weerstand om te zetten in actie en resultaat.

Jij staat centraal in deze opleiding. We wisselen oefeningen, discussie en theorie af. Het is uiteraard mogelijk, zelfs wenselijk, om eigen casuïstiek in te brengen. In rollenspellen leer je, naast het voeren van gesprekken, ook de kunst van het observeren en het inleven in de ander. Dit zijn dé twee competenties die voorwaardelijk zijn bij het omgaan met weerstand. Je krijgt direct feedback van deelnemers en trainer(s).

LET OP: de training bestaat uit twee losse dagen: op 23 september en op 7 oktober.

Indien u niet over inloggegevens van FWG beschikt, kunt u zich aanmelden via de button: Aanmelden zonder profiel.