Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Veilig in de ggz

de Rijtuigenloods, Amersfoort
498 Algemeen

Details evenement

24 september 2013
10:00 uur
de Rijtuigenloods, Amersfoort
GGZ Nederland
info@m2support.nl
06-19 22 65 25
225

In 2008 is het landelijke programma Veilige zorg, ieders zorg van start gegaan. Na 5 jaar is het tijd om de stand van zaken op te maken tijdens het landelijk patiëntveiligheidscongres 'Veilig in de ggz'. Centraal op dit congres staan vragen als: Hoe veilig is de ggz? Wat is eigenlijk veilige zorg? En wie heeft daarin welke rol? Wat kan de Raad van Bestuur doen om in control te zijn over de veiligheidsrisico’s in hun instelling? En wat verwacht je van medewerkers?

In de ochtend zetten o.a Wouter Bos (KPMG) en inspecteur-generaal Ronnie van Diemen (IGZ) de strategische lijnen voor de komende jaren uiteen en vertalen deze naar acties in het hier en nu. In de middag veel praktijkverhalen: ruim 60 medewerkers, cliënten en onderzoekers vertellen over de kennis en ervaring die zij in de praktijk hebben opgedaan op het gebied van patiëntveiligheid. U kunt deelnemen aan 3 sessies en kiezen uit 40 verhalen en zo een eigen programma samenstellen. Het programma bevat 11 thema’s, verdeeld over ‘management & cultuur’ en ‘inhoudelijke thema’s’ zoals agressie en medicatieveiligheid. U kunt kiezen voor verbreding op meerdere thema’s of voor verdieping door binnen één thema meer de diepte in te gaan.

Er wordt accreditatie aangevraagd bij de NVvP, het NIP en V&VN.