Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

De Harde Feiten achter de Vage Klachten

Planetarium, Amsterdam
587 Algemeen

Details evenement

30 januari 2014
09:30 uur
Planetarium, Amsterdam
SCEM
scem@scem.nl
0345-576642
185 (na 10/10 225 euro)

Dit congres begeeft zich op het grensvlak tussen de interne geneeskunde en de psychiatrie. Wanneer moet u bij vage klachten denken aan psychosomatische factoren en wanneer moet u juist aan een somatische oorzaak denken? Dikke dossiers verraden dat het niet zo makkelijk is deze groepen te onderscheiden. Het is uit het oogpunt van goede zorg en kosteneffectiviteit belangrijk dat psychiaters en internisten meer van elkaars expertise gebruik gaan maken.Minimaal 25% van de patiënten op de polikliniek interne geneeskunde heeft last van vage, psychosomatische klachten. Wanneer en hoe moet de patiënt overtuigd worden van een bezoek aan de psychiater of aan een polikliniek onverklaarde lichamelijke klachten?