Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Toegang tot patëntendata

Het Vechthuis, Utrecht
418 Algemeen

Details evenement

21 januari 2014
09:30 uur
Het Vechthuis, Utrecht
Platform Identity Management Nederland (PIMN)
pimn@pimn.nl
06-23642513
€ 75 - € 175

Het organiseren van toegang tot patiëntgegevens speelt een rol bij vrijwel alle ontwikkelingen op het gebied van zorg-ICT. De zorg kent complexe regels voor toegangsverlening door de gevoeligheid van informatie en de vele partijen waarmee gecommuniceerd wordt. Daarom organiseren PIMN (Platform Identity Management Nederland) i.s.m. Nictiz op 21 januari 2014  in Utrecht het seminar ‘Toegang tot patiëntendata’.

Tijdens het seminar komen de nieuwste inzichten op het gebied van toegang tot patiëntgegevens aan de orde. Naast de NEN7521 (een kader voor het regelen van toegang tot patiëntengegevens), wordt uitgebreid aandacht besteed aan praktische oplossingen voor toegang tot (met name) portalen. Daarnaast worden het juridisch kader en nieuwe technieken, zoals federatief inloggen besproken. Verder bespreekt MC Haaglanden haar casus en 3 workshops gaan dieper in op toegang tot portalen, logging, toegang via medische apps, DigiD en eHerkenning.

Voor wie is het seminar?

Het seminar is bedoeld voor iedereen die werkt aan Zorg-ICT. ICT-leveranciers kunnen kennisnemen van nieuwe mogelijkheden en eisen. Vooral aan wie betrokken is bij gegevensuitwisseling met andere zorginstellingen en portalen geeft het seminar waardevolle nieuwe inzichten.