Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Basiscursus ICD-10 voor niet-codeurs

Oudlaan 4, Utrecht
359 Algemeen

Details evenement

06 oktober 2014
13:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
275

Ziekenhuizen zijn sinds 2014 verplicht hoofd- en nevendiagnoses te coderen in ICD-10. Instellingen registreren ICD-10 tot nu toe meestal nog centraal, maar vanaf 2015 is het verplicht om de ICD-10 code op de factuur te vermelden in plaats van de DBC diagnose. Daarnaast wordt waarschijnlijk per 2016 de bekostiging gekoppeld aan de ICD-10 code. Van groot belang dus dat de juiste ICD-10 code wordt geregistreerd.

Wat moet u weten over ICD-10 om de gevolgen goed te kunnen overzien?

Q-Academy organiseert de ‘Basiscursus ICD-10 voor niet-codeurs’. Deze cursus is primair bedoeld voor (nieuwe) medewerkers in ziekenhuizen die in hun functie te maken hebben met ICD-10. Deze Basiscursus is praktisch en interactief van aard en geeft u de juiste kennis en handvatten om de impact van ICD-10 op de ziekenhuisregistratie te kunnen overzien! Desgewenst kunt u eigen praktijksituaties inbrengen.

Na afloop van de training:
-
Heeft u kennis van ICD-10.
- Heeft u inzicht in de gevolgen van ICD-10 voor uw organisatie.
- Heeft u inzicht in de gevolgen van ICD-10 voor uw eigen werkzaamheden.
- Bent u op de hoogte van de nieuwste wet en regelgeving rondom ICD-10.
- Bent u in staat om de verbinding tussen DBC’s en ICD-10 te leggen en de gevolgen daarvan te overzien.