Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

De Nederlandse Zorgautoriteit: speler van belang in het zorgdomein

PA-academie, Benoordenhoutseweg 88, 2596 BD, Den Haag
402 Algemeen

Details evenement

14 oktober 2014
17:00 uur
PA-academie, Benoordenhoutseweg 88, 2596 BD, Den Haag
PA-academie
info@pa-academie.nl
070-3242765
50,-- (excl. btw)

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is sinds haar oprichting in 2006 een belangrijke speler binnen het zorgdomein. De NZa wil consumenten het vertrouwen geven dat zorgmarkten goed werken omdat zorgverzekeraars en zorgaanbieders hun wettelijke verplichtingen nakomen. Zowel zorgverzekeraars, zorgaanbieders, patiëntorganisaties, aanbieders van medische apparatuur of andere zorggerelateerde organisaties hebben te maken met deze krachtige toezichthouder. Als belangenbehartiger in de zorg is het goed de NZa te volgen maar ook om te weten hoe de NZa gevoed kan worden.

Toezichthouder

Om meer te weten te komen hoe de toezichthouder functioneert en wat haar toekomstvisie is, zoomt de PA-academie samen met inhoudsdeskundigen in op deze organisatie. De volgende vragen komen hierbij aan bod: Welke bevoegdheden heeft de NZa? Hoe opereert de NZa? Welke instrumenten heeft de NZa tot haar beschikking om effectief toezicht te bereiken? Op welke manier worden externe stakeholders wel of niet betrokken bij het werk van de NZa? En wat is de visie van de NZa op de toekomst van de zorg in Nederland als het gaat om de vergrijzing, stijgende zorgkosten, marktwerking in de zorg en de participatiemaatschappij?

Experts

U bent van harte welkom om samen met Michiel Lugt, manager Toezicht, Transparantie & Zorgplicht van de NZa en met Michiel Verkoulen, econoom en ervaringsdeskundige strategie en toezicht in de zorgsector, de spelregels van deze toezichthouder te verkennen. U kunt uiteraard ook uw eigen vragen aan de orde stellen tijdens deze bijeenkomst op dinsdag 14 oktober van 17.00 uur tot en met 19.30 uur.