Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

23ste editie Congres Actualiteiten Schuldhulpverlening

Media Plaza, Utrecht
259 Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

27 november 2014
09:00 uur
Media Plaza, Utrecht
Zorg + Welzijn
v.a. 349 euro

Het aantal mensen dat in een problematische schuldsituatie verkeert, neemt nog steeds toe. Velen zijn werkloos geworden, anderen hebben een woning die veel minder waard is geworden dan de hypotheeklening en weer andere worstelen van dag tot dag om op een laag inkomen de eindjes aan elkaar te knopen.

De hulpverlening zoekt naar antwoorden om enerzijds zicht te bieden op een schone lei voor wie daarvoor rijp is, maar om anderzijds ook een rompvoorziening te bieden voor degenen die daar nog niet aan toe zijn. Want steeds meer mensen vallen, gewild of ongewild, buiten de reguliere schuldhulpverlening. En hoe gaat u als professional daar mee om?

"De echte actualiteiten besproken"
Tijdens deze 23ste editie geven wij u traditiegetrouw een overzicht van de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie rondom schuldhulpverlening van mr. Erica Schruer. Daarnaast gaat o.a. Nadja Jungmann dieper in op de omgang met uitvallers. Want is het een kwestie is van niet geholpen willen worden of niet geholpen kunnen worden? En hoe gaat u om met mensen die buiten de regels (dreigen te) vallen?

"Het congres was erg relevant en ik kreeg veel informatie. Ik heb het idee op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de schuldhulpverlening"
Deelnemer Congres voorjaar 2014
Wat biedt dit congres
Alle laatste actualiteiten op een rij. U gaat bijgepraat weer naar huis
Een uitgesproken mogelijkheid om te netwerken met mensen vanuit het hele veld
Informatieve en interactieve workshops
Praktijkervaringen vanuit gemeenten en instanties

Kortom een dag om niet te missen. Na het bezoeken van deze dag is uw kennis weer up-to-date. Daarnaast weet u hoe u de hulpverlening aan mensen in schuldproblemen zo goed mogelijk kan worden ingericht.