Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Betere en slimmere geriatrische revalidatiezorg

Oudlaan 4, Utrecht
165 Algemeen

Details evenement

04 november 2014
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
495

Per januari 2014 is het vangnet voor de geriatrische revalidatiezorg afgeschaft. Uw GRZ-productie wordt nu geheel via DBC’s betaald. Na het overgangsjaar is 2014 het jaar om stabiliteit te creëren in het proces: door middel van de triage in het ziekenhuis, met de registratie op de werkvloer en het verwerken van foutmeldingen. Uw organisatie heeft bovenstaande processen ingericht, maar bent u er zeker van dat alle (registratie)processen juist, tijdig en volledig  verlopen? Krijgt uw cliënt effectieve en efficiënte zorg? En krijgt u betaald voor wat u levert? Als u een antwoord op deze vragen zoekt, dan bent u klaar voor de volgende stap: betere en slimmere GRZ!

Q-Academy organiseert een training om de volgende stap naar een betere en slimmere GRZ te kunnen zetten. Aan de hand van drie ‘scans’, de processcan, de productiescan en de financiële scan, leert u vanuit verschillende invalshoeken uw processen te analyseren. U leert verschillende tools kennen om de scans uit te voeren. De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie gaat u direct aan de slag met oefeningen en cases. U kunt tevens uw eigen praktijksituaties inbrengen.

Centraal staan vragen als:
- Welke verbeterslagen zijn mogelijk in het zorg- en registratieproces?
- Hoe verhoudt de geregistreerde productie zich tot de zorgpaden en de productstructuur?
- Krijgt uw organisatie haar zorgverlening daadwerkelijk betaald?
- Welke instrumenten en methoden zijn er om de kwaliteit en efficiëntie op uw afdeling in beeld te brengen en te verbeteren?

Na afloop van de training:
- Heeft u inzicht in instrumenten en methoden om de effectiviteit en efficiëntie van de GRZ in beeld te brengen en te verbeteren.
- Weet u hoe u deze instrumenten en methoden kan toepassen in uw eigen organisatie.
- Heeft u enkele resultaten uit de scans, waardoor u weet welke verbeterslagen er in uw organisatie te maken zijn.