Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Clinical Management Workshop Managen van Complexe Organisaties

Huis de Salentein, Nijkerk
190 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

11 november 2014
16:00 uur
Huis de Salentein, Nijkerk
The Decision Institute
020-4040111
295 EUR (excl. BTW) (5 voor 1200 EUR)

Dinsdag 11 november 2014 – Clinical Management Workshop Managen van Complexe Organisaties


De workshop maakt de nieuwste internationale inzichten ten aanzien van ziekenhuismanagement en strategie, toegankelijk en toepasbaar voor zorgprofessionals in Nederland. Het programma bestaat uit een intensieve Harvard Business casediscussie over een internationaal vooraanstaand ziekenhuis. Dit interactieve deel wordt opgevolgd door een gerichte discussie over de lessen en uitdagingen voor de Nederlandse praktijk.

Ziekenhuizen en gezondheidszorgsystemen passen onder de noemer van hoog complexe organisaties. De HBS case over de fatale missie van de space shuttle Columbia behandelt het managen van een complexe organisatie (NASA). Deze mooie multimedia case zetten we in vanwege de parallelen die er met het managen van een ziekenhuis of gezondheidsorganisatie zijn te trekken.

We behandelen het managen van complexe organisaties aan de hand van de Harvard business case “Columbia’s Final Mission” van prof. dr. Richard Bohmer. We gaan in op de aspecten die zorgmanagement complex maken en zoeken naar de fundamentele patronenen en oplossingen binnen organisatie management en bestuur. De sessie vindt plaats in een interactieve open setting onder leiding van Prof. dr. Fred van Eenennaam.

Aanmelden & meer informatie Klik hier om u aan te melden
Deze masterclass maakt deel uit van onze Clinical Management Workshop Series. In één dag meer inzicht in optimalisatie van uw zorgverlening door toepassing van waardegedreven zorg concepten. Tijdens deze interactieve middag ligt de nadruk ligt op de implementatie van zorginnovatie en het leren van de ervaringen van deelnemers met verschillende achtergronden.
U kunt zich aanmelden voor de workshop door het online aanmeldingsformulier in te vullen, of een e-mail te sturen naar Sharon de Jong.