Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Lean: methode A3 jaarplannen

Oudlaan 4, Utrecht
365 Algemeen

Details evenement

17 november 2014
09:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
225

We krijgen regelmatig de vraag naar korte trainingen, gericht op het aanleren van specifieke (Lean) vaardigheden. Op basis van deze vragen hebben we vier workshops ontwikkeld rond vier praktische en breed toepasbare methoden. De workshops zijn in twee groepen ingedeeld. Een gericht op kwaliteitsmanagers of –adviseurs en leidinggevende (waarde stroom analyse en probleem oplossen). De andere specifiek gericht op leidinggevenden (A3 jaarplan en Gembawalk/leiderschap).

Elke workshop kan apart worden gevolgd. De bij elkaar horende workshops worden op dezelfde dag georganiseerd, zodat u desgewenst makkelijk beide kunt volgen!

A3 jaarplannen
Vindt u het lastig om een jaarplan te schrijven? En heeft u het gevoel dat dit teveel tijd in beslag neemt? De A3 jaarplanmethode is erop gericht om kort en goed een jaarplan te maken, dat u ook daadwerkelijk gaat gebruiken.
Kort: de naam zegt het al, het is 1 A3-formulier. Goed: het format dwingt u om aan te sluiten bij het beleid van uw instelling en om actiegericht te formuleren. Dit levert niet alleen gemak en tijdswinst op bij het formuleren van uw jaarplan, maar ook een hanteerbaar werkdocument, dat u gedurende het hele jaar zult gebruiken.

Tijdens deze workshop leert u de achtergronden van de A3 jaarplanmethodiek en oefent u in het gebruik ervan. Met uw eigen instellingsbeleid en -doelstellingen als vertrekpunt. Wij beloven u dat een op het oog saaie klus, juist heel boeiend en slim in elkaar kan zitten!

Aan bod komt:
-
Korte inleiding A3 jaarplanmethode
- Effecten van een A3 jaarplan: meer sturing met minder papier
- In één oogopslag inzicht, focus en overzicht
- Opdracht: zelf opstellen van een A3 jaarplan, met bijbehorende doelen en acties
- Voeren van A3 jaarplangesprekken: Hoe doe je dit? Aandachtspunten