Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Nationaal Preventie debat 2014

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
178 Algemeen

Details evenement

27 november 2014
12:45 uur
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Blomberg Instituut
073 684 25 25
195

Nationaal Preventie Debat – Infectieziekten

Van bestuurlijke spaghetti naar krachtige netwerken

Recente uitbraken (MERS, Ebola) en latente bedreigingen (zoönosen, ziekenhuisbacteriën) benadrukken het belang van een goede infectieziektebestrijding. De preventie en bestrijding van infectieziekten is in Nederland goed georganiseerd, maar kent ook een grote versnippering. Terwijl het doel voor iedereen in de publieke gezondheid hetzelfde is: een zo groot mogelijke gezondheidswinst voor de burgers in onze samenleving. Dat maakt het leggen van verbindingen in dit versnipperde domein essentieel, voor een adequate infectieziektebestrijding, nu èn in de toekomst. Daarom is het thema van het 4e Nationaal Preventie Debat – Infectieziekten dit jaar ‘Van bestuurlijke spaghetti naar krachtige netwerken, dichtbij burgers’.

Hèt ontmoetingsplatform voor de infectieziektebestrijding

Wetenschappers, publiek bestuurders, beleidsmakers en (zorg)professionals op het gebied van infectieziekten komen op 27 november 2014 in Soesterberg bij elkaar op hèt ontmoetingsplatform voor de infectieziektebestrijding: het jaarlijkse Nationaal Preventie Debat – Infectieziekten. Zij gaan er aan de slag met het leggen van de noodzakelijke verbindingen, in een interactieve en inspirerende setting met inleidingen, dialoog en debat over de hele breedte van de infectieziektebestrijding. Wilt u ook niet ontbreken? De bijeenkomst heeft een zeer interactief karakter en daarom is het aantal plaatsen beperkt. Bovendien zorgen we voor een evenwichtige spreiding tussen beslissers vanuit overheid, wetenschap en uitvoeringsinstanties. Meldt u dus direct hier aan!