Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Publiekslezing - Radiotherapie bij kanker

UMC Utrecht, Utrecht
121 Algemeen

Details evenement

04 november 2014
19:30 uur
UMC Utrecht, Utrecht
UMC Utrecht
Gratis

Radiotherapie bij kanker
 
 Kanker komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn veel vormen steeds beter te behandelen. Daardoor blijven meer patiënten met kanker langer in leven. De behandeling wordt steeds meer afgestemd op de patiënt zelf. Elke patiënt en elke tumor is anders, dus daarom is ook geen behandeling hetzelfde. Een behandeling kan bestaan uit verschillende onderdelen. Vaak wordt radiotherapie (= bestraling) gegeven aan patiënten in combinatie met bijvoorbeeld een operatie of chemotherapie.

Bij radiotherapie maken we gebruik van röntgenstraling. De straling doodt de kankercellen, terwijl de gezonde lichaamscellen zoveel mogelijk gezond blijven. De publiekslezing op dinsdag 4 november 2014 gaat over radiotherapie bij kanker. In drie lezingen wordt besproken wat radiotherapie is en hoe een patiënt van binnenkomst tot vertrek een radiotherapie behandeling doorloopt. Daarbij zal zeker ook ingegaan worden op de werking van straling en op wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe of betere behandelingen.

Er is voldoende gelegenheid om zelf uw vraag te stellen. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie en aanmelding zie www.umcutrecht.nl/publiekslezingen