Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Sneltraining DBC/DOT voor zorgprofessionals

Kantoor Careffec, Oudlaan 4, Utrecht
164 Algemeen

Details evenement

20 november 2014
14:00 uur
Kantoor Careffec, Oudlaan 4, Utrecht
Careffect
info@careffect.nl
088 - 600 1100
€299,- p.p.

In één dag de DBC/DOT-systematiek in de vingers!

Careffect biedt een sneltraining DBC/DOT-systematiek aan om zorgprofessionals klaar te stomen voor DOT-gerelateerde werkzaamheden.

Voor wie?
De sneltraining is specifiek bedoeld voor zowel aanstaande zorgmedewerkers als mensen die al werkzaam zijn in de zorg, maar weinig tot geen kennis hebben van de registratie- en declaratiesystematiek. De training biedt deze deelnemers de unieke kans om gedurende een dagdeel de belangrijkste kennis en kunde te vergaren op het gebied van de DBC/DOT- systematiek.

Opzet
In een inhoudelijke sessie wordt de noodzakelijke basiskennis over de DBC/DOT-systematiek vergaard onder leiding van een ervaren Careffect-consultant. Tijdens de training worden verscheidene praktijkcasussen op interactieve wijze behandeld en in groepsverband opgelost. De training wordt afgesloten met een individueel (mini-)examen waarin de kennis die gedurende de dag is opgedaan wordt getoetst. Afsluitend ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname aan de training.

Inhoud
Tijdens de training zullen de volgende onderdelen behandeld worden:

- Introductie geldstromen binnen de curatieve zorg
- Waarom DOT-systematiek
- De impact op ziekenhuizen
- Wet- en regelgeving a.d.h.v. het RSAD-model
- Aandacht voor de specialisme-overstijgende veranderingen die gelden vanaf 1-1-2015
- Veelvoorkomende uitval en de oorzaak daarvan
- Reductie van uitval

Data
Donderdag 20 november (van 14:00 tot 17:30 uur)

Indien deze datum u niet goed uitkomt, kunt u desgewenst de sneltraining DBC/DOT op donderdag 27 november bijwonen.

Investering
€ 299,- per deelnemer.

Wat krijgt u hier voor terug?
- Fundamentele basiskennis over DBC/DOT-systematiek
- Certificaat DBC/DOT
- Cursusmateriaal
- DOT-Assistant app voor iPhone of Android
- Afsluitende (netwerk)borrel

Praktische informatie

Inschrijving
U kunt zich inschrijven voor de training via het inschrijfformulier. U ontvangt een bevestiging van inschrijving van onze office manager Bianca Leijdens. Uiterlijk twee weken voor aanvang van de training ontvangt u praktische informatie en een routebeschrijving. De trainingen gaan door bij voldoende deelnemers.

Annulering en wijziging
Nadat u de bevestiging van de inschrijving heeft ontvangen, heeft u 7 werkdagen bedenktijd om uw deelname aan de training kosteloos te annuleren. Een inschrijving kan alleen schriftelijk worden geannuleerd. Bij annulering tot 2 maanden voor aanvang brengen wij € 75,- in rekening, tot 3 weken voor aanvang 50% van het deelnamebedrag, vanaf 3 weken voor aanvang het volledige bedrag. Reden van afzegging speelt geen rol bij de hantering van de annuleringsregels. Uiteraard is het mogelijk een andere collega aan de training te laten deelnemen. Graag ontvangen wij dan de naam en de functie van deze persoon. Careffect behoudt zich het recht om de trainerssamenstelling te veranderen en om, in het geval onvoldoende inschrijvingen, een training geen doorgang te laten vinden. Indien een training geannuleerd wordt, worden de deelnamekosten gerestitueerd binnen twee weken.

Meld u nu aan voor de training.