Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: Botbreuken bij kwetsbare ouderen

Theater Odeon De Spiegel, Zwolle
113 Algemeen

Details evenement

08 december 2014
19:00 uur
Theater Odeon De Spiegel, Zwolle
Isala
0384247527
Gratis

Jaarlijks overlijden gemiddeld 1.000 senioren van 55 jaar of ouder aan de gevolgen van een heupfractuur. Hoe ouder de patiënt met een heupfractuur, hoe groter het risico om aan de gevolgen te overlijden. De zorg voor kwetsbare ouderen met een heupfractuur is ingewikkelder dan het lijkt. De fractuur staat op de voorgrond, maar de kwetsbaarheid van het lichaam en de hersenen zijn vaak het echte probleem. Vooral deze kwetsbaarheid bepaalt wat de oudere patiënt na ontslag nog kan en dus hoe de kwaliteit van zijn leven er uit ziet.

Door kwetsbaarheid van ouderen beter in te schatten, samen te werken met andere specialismen in de behandeling, de zorg persoonsgericht te maken en samen te werken met mantelzorgers kan het functieverlies van onze oudere kwetsbare medemens verminderen.
Tijdens de lezing van de Publieksacademie op maandag 8 december komen bovenstaande aspecten aan bod. Ook wordt het publiek meegenomen in de complexe afwegingen van de orthopedisch chirurg die hij tijdens een heupoperatie moet maken. Daarnaast is er aandacht voor preventie; hoe kun je vallen voorkomen?

http://www.isala.nl/patienten/agenda/publieksacademie-botbreuken-valproblemen