Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Isala Publieksacademie: de overgang

Theater Odeon , Zwolle
396 Algemeen

Details evenement

17 februari 2014
19:30 uur
Theater Odeon , Zwolle
Isala
gratis

De overgang is een periode die met gemengde gevoelens gepaard kan gaan. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam? Door de verandering van de hormoonhuishouding ervaren vrouwen, in meer of mindere mate, diverse fysieke en/of sociaal-psychische klachten tijdens de overgang. Het kan ook de seksuele relatie beïnvloeden. En wat betekent dit allemaal voor je partner en je omgeving? Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 17 februari a.s. komen deze aspecten aan bod.

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn gynaecoloog Joke Schutte, gynaecoloog/seksuoloog Jeroen Dijkstra en verpleegkundig specialist Anneke Fransen. Joke Schutte gaat dieper in op de medisch inhoudelijke achtergrond van de overgang. Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam, en welke klachten kunnen ontstaan? Anneke Fransen is werkzaam bij de menopauzepoli van Isala, waar ze jaarlijks zo’n 300 vrouwen met overgangsklachten ziet. Zij gaat onder andere in op feiten en fabels over de overgang en mogelijke behandelingen. Jeroen Dijkstra vertelt meer over de relatie tussen de overgang en seksualiteit, een onderwerp waarover vrouwen én mannen anno 2014 nog steeds niet makkelijk praten. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Ongeveer twee weken voorafgaand aan de lezing verschijnt er ook een uitgebreid artikel in dagblad de Stentor.

Het programma:  
19.00 uur Zaal open  
19.30 uur Lezing eerste spreker  
20.15 uur​ Pauze met een drankje​
20.30 uur​ Lezing tweede spreker, aansluitend vragenrondje​
circa 21.30 uur​ Afsluiting​

U heeft voor de lezingen van de Publieksacademie een (gratis) plaatsbewijs nodig. U kunt een plaatsbewijs reserveren bij het Bespreekbureau van Theater Odeon de Spiegel via telefoonnummer (038) 428 82 88. Het Bespreekbureau is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.30 uur (op donderdag tot 20.30 uur).

Reserveren van de kaarten via het Bespreekbureau is gratis. U kunt ook kaarten bestellen via de website van theater Odeon De Spiegel. In dat geval betaalt u via IDeal een bedrag van € 1,50 per bestelling.

Voor wie
De lezingen zijn geschikt voor iedereen.

Datum en tijd
Maandag 17 februari 2014
19.30 uur tot circa 21.30 uur.

Locatie
​De lezingen worden gehouden in de Hemminkzaal in theater Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Kijk voor een routebeschrijving en parkeergelegenheid op www.odeondespiegel.nl.

Contactpersoon
​U kunt bij theater Odeon terecht met vragen over plaatsbewijzen of parkeergelegenheid. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de afdeling Concerncommunicatie van Isala, telefoonnummer (038) 424 75 27 of per e-mail via publieksacademie@isala.nl.