Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Landelijke Studiedag Leren van Krimpregio's; vitale coalities in wonen, zorg en welzijn

De ReeHorst , Ede
258 Algemeen

Details evenement

12 februari 2014
10:00 uur
De ReeHorst , Ede
Leids Congres Bureau
0715148203
345

Nederland vergrijst, de bezuinigingen in zorg en welzijn stapelen zich op, er moet meer lokaal worden opgevangen met minder middelen en meer inzet van burgers. In regio’s waar de bevolking krimpt en de vergrijzing en de ontgroening al duidelijk zichtbaar zijn, bestaat al langere tijd de noodzaak tot innoveren in wonen, zorg en welzijn.

In Noordoost-Groningen, Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Limburg zijn al goede voorbeelden van vitale coalities tussen actieve burgers, gemeenten, aanbieders van zorg en welzijn, woningcorporaties en zorgverzekeraars. Wat zijn de leerpunten uit deze samenwerkingen en hoe kunt u in uw eigen regio zorgen dat voorzieningen voor wonen, zorg en welzijn op peil blijven?