Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congres "Consument & Leiderschap in Zelfzorg"

Paleis Soestdijk, Baarn
250 Algemeen

Details evenement

03 maart 2014
09:00 uur
Paleis Soestdijk, Baarn
Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en Neels Consultancy
395

Thema van het congres
Het 3e Zelfzorg Congres gaat in op de mogelijkheden voor de zelfzorgmarkt en de ontwikkelingen in de vraag naar zorg. Door toenemende vergrijzing nemen de zorgkosten explosief toe. Mensen worden met financiële prikkels gestimuleerd om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen gezondheid en niet te snel naar een arts te gaan met een klacht die ook met zelfzorg opgelost kan worden. Zelfzorg, zelfredzaamheid en participatie worden gezien als sleutelwoorden om de zorgkosten in de hand te houden.
Voor de zelfzorgbranche betekent dit een nieuwe rol en nieuwe kansen. Zelfzorg als voorportaal voor de reguliere zorg is een reële en noodzakelijke optie geworden. Drogisten kunnen zich hierin hun meerwaarde laten zien als Erkend Specialist in Zelfzorg. De komende jaren zal de hele branche ambitie en leiderschap moeten tonen om haar positie in de zorgketen op een goede manier vorm te geven.

Meer weten over programma en sprekers? Kijk op www.zelfzorgcongres2014.nl
Heeft u al een kijkje genomen op de congreswebsite die deze week live is gegaan? U leest er alles over het programma, de inspirerende gastsprekers onder meer afkomstig uit de zorgsector, het bedrijfsleven, het marktonderzoeksveld, reclamewereld en natuurlijk de retail. Een diversiteit die garant staat voor verrassende invalshoeken en een boeiend programma. U wordt geprikkeld met ideeën over hoe de nieuwe uitdagingen in de zelfzorgbranche tot ontwikkeling kunnen worden gebracht! Waar liggen uw kansen en mogelijkheden? En hoe kunt u consumenten optimaal faciliteren bij het ‘managen van de eigen gezondheid’? Aan het eind van de dag gaat u met nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie naar huis.