Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Informatiebijeenkomst Veranderende (ouderen) Zorg

Bornholm (grote zaal) Bornholm 50, Hoofddorp
321 Algemeen

Details evenement

13 maart 2014
09:30 uur
Bornholm (grote zaal) Bornholm 50, Hoofddorp
Netwerk Cliëntenraden Zorg
info@ncz.nl
0651222505
60,- leden 80,- niet-leden

Veranderingen in de (ouderen) zorg zijn veelomvattend en worden in snel tempo doorgevoerd.

Wilt u uw achterban zo goed mogelijk informeren en meer weten over scheiden van wonen en zorg, extramuralisering, indicatiestelling, AWBZ, WMO? Wilt u mee discussiëren over de gevolgen van de veranderingen in de (ouderen) zorg voor de lokale en extramurale medezeggenschap?  

  Wij nodigen u van harte uit voor een informatiebijeenkomst over ‘Veranderende Ouderenzorg’

op 13 maart 2014 bij Amstelring, locatie Bornholm (grote zaal) Bornholm 50, 2133 AA Hoofddorp 

Het programma is als volgt:

9.30 uur         Ontvangst met koffie/thee

10.00 uur       Welkomstwoord door Marika Biacsics, dagvoorzitter, netwerkregisseur bij NCZ                             (www.ncz.nl)

10.15 uur       Interactieve lezing over Veranderende Ouderenzorg; scheiden van wonen en zorg, wat                 betekent dat  financieel en organisatorisch, hoe zijn ZZP’s opgebouwd, hoe verloopt de                indicatiestelling, wat valt onder de AWBZ en wat hoort bij WMO? Wat zijn de gevolgen van                         dit alles? Door Mevr. Drs. Ria van Haren (www.isfetadvies.nl)

12.15 uur       Lunch (belegde broodjes, koffie, thee, melk, karnemelk)

13.15 uur       Zaaldiscussie over ‘de gevolgen van de veranderende (ouderen)zorg voor lokale en extramurale medezeggenschap.’ Het scheiden van wonen en zorg en het veranderende indicatiebeleid hebben gevolgen voor de medezeggenschap.

Op lokaal niveau is het een uitdaging om nieuwe leden te werven en bij cliëntenraden voor thuiszorg is contact met de achterban en met de juiste gesprekspartners in de wijk  een belangrijker onderdeel geworden. Hoe behouden we krachtige medezeggenschap, wat zijn goede voorbeelden, waar liggen kansen en wat zijn mogelijke alternatieven? Discussieer mee onder leiding van Harriet Messing,               communicatieadviseur,tekstschrijver en zorgblogger voor onder andere uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, patiëntenfederatie NPCF en het NZC.

Kosten: € 60,- p.p. voor NCZ leden en € 80,- p.p. voor niet-leden

 

Aanmelden kan via een mail naar info@ncz.nl  met daarin vermeld het aantal personen/de betreffende instelling/organisatie/het factuuradres.

Voor meer informatie over deze dag kunt u bellen met Marika Biacsics; 0651222505