Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Leergang Lean Management module 1: Kennismaken met Lean Management

Utrecht
210 Algemeen

Details evenement

10 maart 2014
13:00 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
195,-

Q-Academy organiseert een nieuwe leergang, die uitgebreid ingaat op de mogelijkheden van Lean voor de gezondheidszorg. U leert hoe u werkprocessen kunt optimaliseren en hoe u zorgt voor 'flow' (doorstroming) zodat doorlooptijden gereduceerd worden. Tot slot leert u hoe u werkzaamheden zodanig kunt plannen dat er een vloeiend proces ontstaat, in een nette en geordende werkomgeving. De modules zijn zowel apart en als reeks te volgen.

Module 1: kennismaken met Lean Management

- Kennismaking met de Leanfilosofie, geschiedenis, kernprincipes, uitgangspunten en verspillingen 

- Waardestrategie, push- en pull-model 

- Simulatiespel: het zelf ervaren van de Leanprincipes

- Koppeling kennis en zorgpraktijk 

Voor wie: Functionarissen uit alle sectoren van de zorg: teamleiders, cluster- en unithoofden, managers innovatie, kwaliteitsfunctionarissen- en coördinatoren, hoofden patiëntenzorg en patiëntenlogistiek, verpleegkundigen, paramedici en artsen die betrokken (willen) zijn bij verbetertrajecten.