Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congres Sturen op gepaste zorg

Philharmonie, Haarlem
1211 Reed Business / Zorgvisie

Details evenement

17 april 2014
09:30 uur
Philharmonie, Haarlem
Zorgvisie
v.a. €349,- p.p. (excl. btw)

Zorgverzekeraars storten zich op het terugdringen van overbodige zorg. Minister Edith Schippers van VWS roept artsen op alleen nog zinnige zorg te leveren. Ze laat de verspilling in kaart brengen. Circa een kwart van de zorg die artsen leveren is onnodig. Hoe kan dat? Spelen artsen slim in op perverse prikkels in de bekostiging of zijn bedrijfseconomische motieven voor praktijkvariatie voor de meeste artsen wezensvreemd? Helpt het om patiënten bij de besluitvorming te betrekken om de zorgconsumptie te verminderen of leidt dit juist tot overvraging en claimgedrag? Wanneer is zorg noodzakelijk, effectief en doelmatig? Wat is de zorg ons echt waard?
 
Congres Sturen op gepaste zorg
Voor de een is gepast zorggebruik een manier om de stijgende zorgkosten te beheersen. De ander wil juist de kwaliteit van behandelen ermee vergroten. Tijdens dit congres hoort u wat gepaste zorg in zou moeten houden. Vanuit het perspectief van medisch specialisten, zorgverzekeraars, ziekenhuisbestuurders, patiënten en wetenschappers. Zorgverzekeraars doen uit de doeken hoe zij kennis van praktijkvariatie gaan gebruiken bij de zorginkoop. Medisch specialisten vertellen hoe zij verstandige keuzes maken voor behandelingen, samen met patiënten.

Schrijf u nu in!
Deel ervaringen tijdens het programma en in de lunchpauze kunt u verder de diepte in aan de thematafel van uw keuze! Aan het einde van de dag wordt tevens bekendgemaakt wie zich in 2014 de Zorgmanager en het Talent van het jaar mogen noemen.