Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Leergang Lean Management Module 4: Module 4: Stap 4 Push -> pull, stap 5 Perfectioneren

Utrecht
312 Algemeen

Details evenement

07 april 2014
09:30 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
390,-

Q-Academy organiseert een nieuwe leergang, die uitgebreid ingaat op de mogelijkheden van Lean voor de gezondheidszorg. U leert hoe u werkprocessen kunt optimaliseren en hoe u zorgt voor 'flow' (doorstroming) zodat doorlooptijden gereduceerd worden. Tot slot leert u hoe u werkzaamheden zodanig kunt plannen dat er een vloeiend proces ontstaat, in een nette en geordende werkomgeving. De modules zijn zowel apart en als reeks te volgen. 

Module 4: Stap 4 Push -> pull, stap 5 Perfectioneren

- Visueel management; waarom en hoe? Successen en valkuilen
- Continu verbeteren met Kaizen; wat is het, hoe doe je het en waarom doe je het?
- 5S; hoe kom ik tot nette en geordende werkplekken?
- Lean in de praktijk, op de werkvloer

Module 5: de lean organisatie (Lean Enterprise) (14 april 2014)

Voor wie?
Functionarissen uit alle sectoren van de zorg: teamleiders, cluster- en unithoofden, managers innovatie, kwaliteitsfunctionarissen- en coördinatoren, hoofden patiëntenzorg en patiëntenlogistiek, verpleegkundigen, paramedici en artsen die betrokken (willen) zijn bij verbetertrajecten.