Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Continu verbeteren en problemen oplossen met de A3-methode

Utrecht
161 Algemeen

Details evenement

17 april 2014
13:15 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
225,-

Problemen oplossen is een onderdeel van uw dagelijks werk. Kleine problemen, grote problemen. Helaas steken sommige ‘opgeloste’ problemen na verloop van tijd weer de kop op. De A3-methode voor probleem oplossen biedt handvatten voor het gestructureerd en duurzaam oplossen van problemen. De methode vindt haar oorsprong in het Lean denken, waarin continu verbeteren (‘Kaizen’) een belangrijk principe is.

Tijdens deze workshop leert u hoe u de A3-methode kunt gebruiken om problemen op te lossen. Naast de methode op zich (die ook te gebruiken is als projectplan/projectmatig werken), zoomen we in op specifieke vaardigheden die op verschillende plaatsen in de A3-methode van pas komen. We laten u ervaren dat de A3-methode eerder een manier van denken is, dan een vast stramien.

Aan bod komt:

  • Wat houdt de A3-methode in?
  • Wat zijn de belangrijkste stappen in deze methode?
  • Welke methoden en instrumenten gebruikt u voor het in kaart brengen van uw huidige situatie*?
  • Hoe analyseert u uw grondoorzaken?
  • Hoe kiest en prioriteert u verbeteracties?
  • Verankeren van de verbeteringen.

* Een van de instrumenten om uw huidige situatie in kaart te brengen is de Waarde Stroom Analyse. Deze wordt in een aparte workshop aangeboden.