Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Themagerichte audits

Utrecht
169 Algemeen

Details evenement

08 april 2014
09:00 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
225,-

Herkent u ook dat na een tijdje procesgericht auditen u de behoefte heeft aan een breder perspectief? Dan is themagericht auditen een logische vervolgstap! Themagericht auditen maakt het mogelijk om over procesmuren heen te kijken. Hierdoor krijgt u verbeterpunten in meerdere processen binnen een (strategisch) thema zoals communicatie, veiligheid en bejegening. In deze methodiek staat het vragen naar de Plan-Do-Check-Act–cyclus en risico’s centraal. Deze methodiek hanteert dezelfde aanpak als externe auditoren tijdens certificeringsaudits.

De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie gaat u aan de slag met uw eigen procedures en formats. Daarnaast kunt u eigen praktijksituaties inbrengen en hierover sparren met vakgenoten.

Aan bod komt:

  • Het doel en de toegevoegde waarde van themagericht auditen.
  • De principes van themagericht auditen.
  • De overeenkomsten en verschillen met procesgericht auditen en hoe deze twee methodieken elkaar aanvullen.
  • Voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van een themagerichte audit: Oefenen met themagericht auditen.