Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Training Waarderend Auditen

Utrecht
212 Algemeen

Details evenement

15 april 2014
13:15 uur
Utrecht
Q-Academy
026-3830565
225,-

Wilt u een interne audit niet alleen inzetten als verbeterinstrument maar ook als veranderinstrument? Dan is waarderend auditen de juiste methodiek! Vaak wordt een interne audit onbedoeld als controlerend en beoordelend gezien. Waarderend auditen legt de nadruk op het vragen naar de positieve ervaringen van de auditee met het proces en de werkwijze. Hierdoor vergroot de bereidheid van de auditee om te verbeteren én te veranderen. In deze training leert u hoe u de auditee (nog meer) motiveert en inspireert!

De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie gaat u aan de slag met uw eigen procedures en formats. Daarnaast kunt u eigen praktijksituaties inbrengen en hierover sparren met vakgenoten.

Aan bod komt:

  • Het doel en toegevoegde waarde van waarderend auditen.
  • De principes van waarderend auditen.
  • De overeenkomsten en verschillen met procesgericht auditen en hoe deze twee methodieken elkaar aanvullen.
  • Introductie van de theorie Waarderend auditen.
  • Voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van een waarderende audit.
  • Oefenen met waarderend auditen.