Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

BDO Congres Non-profit anno 2014

Media Plaza, Utrecht
220 Algemeen

Details evenement

20 mei 2014
12:00 uur
Media Plaza, Utrecht
BDO
marketing@bdo.nl
040-2698111
Kosteloos

Key note speaker : Femke Halsema

De non-profitsector heeft te maken met ontwikkelingen die ver ingrijpen in de strategie van organisaties. De overheid treedt steeds verder terug en dwingt u tot maatschappelijk ondernemerschap. Vanuit de maatschappij neemt de vraag naar informatie en transparantie steeds verder toe. Tegelijkertijd staan uw inkomsten onder druk en heeft de Belastingdienst u steeds meer onder de loep. Hoe blijft u in control bij al deze ontwikkelingen en zorgt u dat uw stakeholders vertrouwen hebben in uw organisatie?

Deze vraag staat centraal tijdens het BDO Congres Non-profit anno 2014 dat op dinsdag 20 mei plaatsvindt. Tijdens een viertal workshops informeren wij u op een pragmatische manier over verschillende cruciale aandachtsgebieden binnen uw organisatie. Wij vergroten uw inzicht in de impact van deze onderwerpen. Bovendien gaat u naar huis met praktische tips en adviezen waarmee u direct voortvarend aan de slag kunt.

 Workshops

 • Optimalisatie risk management met soft controls
  De kern van good governance begint bij een risk assessment. Op basis daarvan kunt u een beheersstructuur inrichten waarmee uw organisatie ‘in control’ kan zijn. Daarbij zijn ook factoren als houding en gedrag van groot belang. In deze workshop leggen de BDO Risk Advisory-specialisten een aanpak uit waarmee u structureel ‘in control’ bent en blijft en waarin de menselijke factor is geïntegreerd.
 • Rendementsoptimalisatie aan de hand van de rendementsmonitor
  Veel organisaties ervaren krimp aan de inkomstenkant. Dat dwingt u om intern scherper te sturen op kostenbeheersing en efficiency. Tegelijkertijd moet u zich meer richten op maatschappelijk ondernemerschap. Onze adviseurs weten precies wat van belang is bij rendementsoptimalisatie in de non-profitsector. Zij laten u graag zien hoe u meer bedrijfseconomisch kunt denken en werken.
 • De Raad van Toezicht en de controlerend accountant
  John van der Starre bracht recent het boek 'Drama in de Boardroom' uit over het tekortschieten van de Nederlandse toezichthouder. Hij neemt u mee in voorbeelden van falend toezicht en geeft meteen adviezen om dit te voorkomen. Een van de adviezen is de inzet van de controlerend accountant als ‘ogen en oren in het veld’ mede namens de toezichthouder. Een controlerend accountant van BDO licht dit toe aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 • Subsidiekansen en –bedreigingen
  Subsidies zijn voor de non-profitsector een belangrijke inkomstenbron. Maar bent u zich bewust van de kansen en bedreigingen voor uw organisatie? Hoe vindt u uw weg in het woud van fiscale kortingen en bijdragen, subsidies vanuit de EU (cofinanciering), de overheid en fondsen? Welke subsidies zijn op u van toepassing? Aan welke administratieve verplichtingen moet u vervolgens voldoen (compliance)? Denk bijvoorbeeld aan penvoedercontracten, tijdschrijven, afrekeningen, overheadtoerekening en btw. Wij stippen de belangrijkste aandachtspunten aan en geven u praktische tips.

Meer informatie leest u op www.bdo.nl/nonprofitcongres. Deelname aan het BDO Congres Non-profit anno 2014 is geheel kosteloos. U kunt zich hier direct online registreren.