Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Cursus Regionale uitwisseling: IHE XDS, VNA en ECM

t/m 22-05-2014 - Domus Medica, Utrecht
218 Algemeen

Details evenement

21 - 22 mei 2014
09:00 uur
Domus Medica, Utrecht
IHE Academy
rbreas@phit.nl
+31 30 8200911

Deze twee-daagse cursus gaat uitgebreid in op onderwerpen rondom regionale uitwisseling, IHE XDS en VNA.
IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) heeft profielen ontwikkeld voor regionale uitwisseling van beelden en verslagen, waaronder het XDS profiel (Cross-enterprise Document Sharing). Tijdens deze training leert u uw weg binnen dit profiel en andere gerelateerde profielen rondom regionale uitwisseling zoals de structuur van klinische rapportages, authenticatie en consent van de patiënt.
De relatie tussen IHE XDS, Vendor Neutral Archives (VNA), Enterprise Content Management (ECM) applicaties en enterprise archiving strategieën komen ook aan bod. Bestaande voorbeelden uit de praktijk zorgen voor koppeling met de theorie.

Keywords:
IHE XDS, document metadata, enterprise clinical data storage, distributie en lifecycle management, enterprise image management.

Voor wie:
Deze training is bestemd voor degenen die betrokken zijn bij het ontwerp, ontwikkeling, implementatie, uitrol en beheer van:

  • systemen die gebruik (gaan maken) van IHE XDS en IHE XDS-i
  • een infrastructurele architectuur voor de archivering van diagnostische beelden en verslagen (PACS II) voor de ondersteuning van een Elektronisch Patiënten Dossier met meer dan alleen medische beelde
  • workflows van afdelingen gericht op beelden en klinische data