Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Masterclass Bondgenootschap in transitie

De Fermerie, Deventer
381 Algemeen

Details evenement

19 juni 2014
09:00 uur
De Fermerie, Deventer
Arcon
atendam@arcon.nl
074 24 26 520
€145,--

Gemeenten zijn druk bezig met de grootste overheveling van sociale taken naar gemeenten sinds de tweede wereldoorlog. Er wordt verondersteld dat gemeenten in staat zijn om de samenleving te transformeren in een "participatiesamenleving". Dat kunnen zij natuurlijk niet alleen, daarvoor hebben ze bondgenoten nodig, zoals zorg- en welzijnsorganisaties, werkgevers, sport- en cultuurverenigingen, dorps- en wijkraden of plaatselijk belangen enzovoort.

In deze masterclass wordt een helder overzicht gegeven van de achtergronden van de transities en de transformatie. Daarnaast wordt een model gepresenteerd voor bondgenootschap. Met elkaar discussiëren we over de rol van verschillende partijen op de weg naar de participatiesamenleving. Deze uitdagende en inspirerende masterclass is vooral interessant voor iedereen die voorop wil lopen naar de participatiesamenleving. Deze masterclass wordt gegeven door Alice ten Dam en Maaike Moulijn (adviseurs Arcon).