Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Vitaal verbinden. Extramuralisering: wonen, zorg en wel zijn in de wijk

De Rijtuigenloods, Amersfoort
382 Algemeen

Details evenement

18 juni 2014
09:45 uur
De Rijtuigenloods, Amersfoort
TNO
030-7512487
265,- excl btw

Voor leden van Raden van Bestuur, directies en beleidsmedewerkers van zorginstellingen voor langdurende zorg, gemeenten, verzekeraars, cliëntenorganisaties, woningcorporaties en adviesbureaus.

In de komende tijd gaat er veel veranderen in de zorg. Vooral de aanpassingen in de organisatie van de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten zullen ingrijpend zijn. Mensen met zorgvragen zullen langer thuis blijven wonen. Ook het streven van de overheid naar decentralisatie brengt flinke veranderingen met zich mee. Voor u als bestuurder of beleidsmaker bij een gemeente, zorginstelling, woningcorporatie of zorgverzekeraar leidt dat tot nieuwe uitdagingen, maar ook tot nieuwe kansen. In de dagelijkse praktijk krijgt u te maken met indringende vragen zoals:

  • Hoe overleeft mijn organisatie al die veranderingen?
  • Hoe kunnen mensen zo lang mogelijk thuis wonen en gezond blijven en wat kost dat?
  • Hoe houd ik de collectieve of private lasten beheersbaar?
  • Hoe ga ik om met mijn vastgoed?
  • Welke rol neemt de gemeente of zorgverzekeraar op zich en hoe speel ik daarop in?

Het congres geeft antwoord op deze vragen en biedt u inzicht in actuele trends en in de rollen die de verschillende spelers gaan vervullen. De bijdragen van de sprekers zijn praktisch ingestoken, zodat u er direct mee aan de slag kunt. Zo krijgt u zicht op de perspectieven en kansen die het nieuwe beleid biedt en op de manier waarop u uw eigen organisatie kunt voorbereiden op de veranderingen. De verdiepingssessies in de middag bieden volop gelegenheid om met elkaar en met deskundigen van gedachten te wisselen.