Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Clinical Management Workshop Lerende Organisaties

Huis de Salentein, Nijkerk
440 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

02 september 2014
16:00 uur
Huis de Salentein, Nijkerk
The Decision Institute
020-4040111
295 EUR (excl. BTW) (5 voor 1200 EUR)

Dinsdag 2 september 2014 – Clinical Management Workshop Lerende Organisaties

De workshop maakt de nieuwste internationale inzichten ten aanzien van ziekenhuismanagement en strategie, toegankelijk en toepasbaar voor zorgprofessionals in Nederland. Het programma bestaat uit een intensieve Harvard Business casediscussie over een internationaal vooraanstaand ziekenhuis. Dit interactieve deel wordt opgevolgd door een gerichte discussie over de lessen en uitdagingen voor de Nederlandse praktijk.

De Cleveland Clinic heeft een gezondheidszorg system dat hoog aangeschreven staat en is internationaal koploper wat betreft leer- en verbeter vermogen. Goed opgezette leer- en verbeterprocessen liggen aan de basis om te kunnen profiteren van bijvoorbeeld patiëntveiligheidsprogramma’s en lean procesinrichting. Tijdens deze case discussie passeren verschillende elementen de revu die bijdragen aan de leercyclus gericht op optimalisatie van patiëntwaarden (patiënt uitkomsten gedeeld door de kosten), zoals van de organisatiecultuur en leiderschap.

Wij behandelen dit thema aan de hand van de Cleveland Clinic Harvard business case van prof. dr. Michael Porter (auteur van de bestseller ‘Redefining Healthcare; creating value based competition and results). Naast aandacht voor het lerend vermogen van Cleveland Clinic, staan we ook stil bij de uitdagingen die horen bij het invoeren van een innovatieve manier van werken in de zorg. De sessie vindt plaats in een interactieve open setting onder leiding van Prof. dr. Fred van Eenennaam.

Aanmelden & meer informatie Klik hier om u aan te melden
Deze masterclass maakt deel uit van onze Clinical Management Workshop Series. In één dag meer inzicht in optimalisatie van uw zorgverlening door toepassing van waardegedreven zorg concepten. Tijdens deze interactieve middag ligt de nadruk ligt op de implementatie van zorginnovatie en het leren van de ervaringen van deelnemers met verschillende achtergronden.
U kunt zich aanmelden voor de workshop door het online aanmeldingsformulier in te vullen, of een e-mail te sturen naar Sharon de Jong.