Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

EABCT Congress - CBT, Bridging the gap between science and practice

t/m 13-09-2014 - World Forum, Den Haag
261 Algemeen

Details evenement

10 - 13 september 2014
08:30 uur
World Forum, Den Haag
VGCt - namens EABCT
€ 450 - € 675, afhankelijk van soort deelnemer

Van 10 tot 13 september organiseert de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) namens de European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) een internationaal congres.

Tijdens het 44e Europese congres over cognitieve gedragstherapie in Den Haag slaat de wetenschap voor het eerst op internationaal niveau de brug naar de praktijk. 'Wij hebben van sprekers geëist dat ze de relevantie voor de praktijk van hun bijdrage aangeven', aldus Paul Emmelkamp, voorzitter van de wetenschappelijke commissie. 'De inzendingen zijn van hoog niveau. Theoretische ontwikkeling is goed, maar er moet een brug geslagen worden naar de praktijk. Het is met name interessant voor GZ-, klinisch psychologen en psychotherapeuten, want het sluit aan bij de ontwikkelingen binnen de Basis GGz.'

Alle nieuwe ontwikkelingen
Of het nu gaat om de cognitief-gedragstherapeutische behandeling van verslaving, stemmings- eet-, persoonlijkheids- of angststoornissen, OCD en aanverwante stoornissen, psychotische stoornissen, kinderen en adolescenten of ouderen. Alles komt aan bod tijdens dit congres. Paul Emmelkamp: 'Met 17 internationale topkeynotesprekers, 17 parallelsessies met workshops en symposia, master classes, rondetafeldiscussies, meet the expertsessies, e-market of innovations ben je in één klap op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de cognitieve gedragstherapie.'

Op woensdag 10 september kunt u deelnemer aan één van de pre-congresworkshops. Kijk voor het uitgebreide programma op www.eabct2014.org

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij het NIP, NIP/NVO en de NVvP.
VGCt: 21 accreditatiepunten
FGzP: 21 accreditatiepunten