Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Ernstige obesitas bij kinderen: stand van zaken anno 2014

ReeHorst , Ede
811 Algemeen

Details evenement

18 september 2014
09:30 uur
ReeHorst , Ede
SCEM
http://scem.nl
0345 576642
209

Het aantal kinderen met mildere vormen van overgewicht blijkt af te nemen.  Een positieve trend! Maar er is nog altijd een groep kinderen met ernstige vormen van overgewicht  waar voor u als zorgprofessional een grote uitdaging ligt. Ondanks alle inspanningen die door u en andere hulpverleners zijn geleverd, blijven de kinderen veel te zwaar en is er sprake van een ernstig gezondheidsrisico. Wat nu?

Het multidisciplinaire behandelteam van Heideheuvel deelt graag met u de expertise op het gebied van klinische en poliklinische behandeling van kinderen met ernstige obesitas. Wij geven u vast een voorproefje:  Jaap Seidell, hoogleraar VUmc, praat u bij over initiatieven zowel in Nederland als ook elders, om de zorg aan kinderen met ernstige obesitas te verbeteren. Hoe kunnen we gaming, zo populair onder jongeren, inzetten bij de behandeling? Tedx-spreker Willem Jan Renger vertelt u hierover. De genetica biedt eveneens uitdagende perspectieven, Mieke van Haelst, klinisch geneticus, geeft u de laatste stand van zaken.

Binnenkort volgt meer informatie en mogelijkheid u in te schrijven via www.scem.nl

Doelgroep
Kinderartsen, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, longverpleegkundigen, diabetesverpleegkundigen, psychologen, sociaal pedagogische hulpverleners, maatschappelijk werkenden, diëtisten,  bewegingstherapeuten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, zorgverzekeraars en medewerkers uit de sport- en fitnessbranche.

Accreditatie 

Wordt aangevraagd voor betreffende doelgroepen.

Deze dag is tot stand gekomen in samenwerking met:

Behandelcentrum Heideheuvel
Onderdeel van Merem behandelcentra