Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Limitless, De toegankelijkheid van innovatieve technologie in de zorg

Philips stadion,, Eindhoven
409 Algemeen

Details evenement

19 september 2014
10:30 uur
Philips stadion,, Eindhoven
Otto Bock Benelux bv
0499 474585
€ 140,00

De technologische ontwikkeling en innovatie van medische hulpmiddelen lijkt grenzeloos. Waar gaat dit toe leiden? En hoe gaan we ervoor zorgen dat zorgconsumenten, productontwikkelaars, zorgprofessionals en de betalende instanties in harmonie gebruik kunnen gaan maken van innovatieve voorzieningen?

Het kost tijd voordat kennis, inzicht, acceptatie en realisatie van nieuwe ontwikkelingen volledig bij alle partijen aanwezig zijn. De onwetendheid en het gebrek aan klinische langetermijnresultaten betekenen vaak dat zorgaanvragen vertraging oplopen of zelfs helemaal stranden. Hierdoor kan de zorgconsument niet snel gebruik maken van wat voor hem of haar de beste voorziening is. Wat mag zorg kosten? Wat is levenskwaliteit? Studies wijzen uit dat niet optimaal kunnen participeren, beperkte mobiliteit, en fysiek en sociaal onvoldoende functioneren de maatschappij geld kosten. Kan innovatieve technologie helpen de overhead te drukken?


Tijdens dit symposium lichten sprekers uit binnen- en buitenland vanuit hun invalshoek toe, hoe met deze vraagstukken om te gaan.

Dagvoorzitter:

Wouter Kurpershoek
Sinds 25 jaar een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Als verslaggever voor de publieke omroep stond hij vooraan bij vrijwel alle grote crises in binnen- en buitenland.


Doelgroepen:
artsen, fysiotherapeuten/kinesitherapeuten, ergotherapeuten, orthopedisch technologen/instrumentmakers, zorgdeskundigen, zorgverzekeraars, geïnteresseerden.